Cum să verificați designul grafic al paharelor de hârtie de marcă?

Ghid pas cu pas despre cum să verificați designul grafic, culorile și probele pentru pahare de hârtie imprimate la comandă

1. Verificarea aspectelor tehnice

Parcurgeți toate liniile directoare din toate paginile șablonului de produs de marcă relevant.

De obicei, aceste lucruri arată ca mai jos (exemplu). Verificați fiecare dintre ele pas cu pas.

 • Pregătiți un singur fișier vectorial .pdf, deschis și editabil, cu ilustrația pe un singur strat separat.
 • Toate elementele grafice esențiale trebuie să fie plasate în “zona de siguranță”.
 • Fundalul desenului dvs. grafic trebuie să umple întreaga “zonă de imprimare”.
 • Îndoiți logo-ul și textele în conformitate cu grila de ghidare, altfel textele drepte vor părea îndoite în sus pe cupă.
 • Toate elementele grafice utilizate în designul grafic trebuie să aibă o calitate de cel puțin 300 dpi.
 • Plasați toate elementele grafice în cadrul fișierului, nu le legați.
 • Conversia tuturor fonturilor în curbe.
 • Nu folosiți linii mai subțiri de 1 pt. deoarece acestea pot fi diferite de aspectul de pe ecran.
 • Aveți grijă cu textul mic sub 6 pt. precum și simbolurile mici, cum ar fi ©, ™, ® etc., deoarece acestea ar putea să nu fie lizibile.
 • Pentru culoarea neagră intensă utilizată pe fundalul de culoare uniformă, vă rugăm să utilizați C30 M30 Y30 K100.
 • Rețineți că diferențele mici (până la 20%) între culori pot fi greu vizibile pe o imprimare finală.
 • Utilizați numai culori CMYK. Culorile din alte spații, cum ar fi Pantone, RAL etc., vor fi convertite automat în CMYK, iar rezultatele unei astfel de conversii nu pot constitui baza unei reclamații.
 • Luați în considerare faptul că modelele diferite, precum și liniile orizontale care rulează în jurul cupei pot să nu se unească pe cusătură verticală a cupei. Deplasările verticale pot fi de până la câțiva mm.
 • Din cauza diferenței dintre hârtia utilizată, culoarea albă și temperatura stratului exterior al paharului pot fi diferite de cele ale stratului interior, ambalarea și sigilarea.
Design grafic al paharelor de hârtie ecologică, paharelor de înghețată, paharelor de zahăr porționate personalizate cu logo-ul imprimat individual: rainbowcups design grafic pentru pahare de hârtie personalizate rainbowcups

2. Verificarea culorilor

Știința culorilor este o chestiune complexă

Evaluarea culorilor este un subiect foarte complicat, deoarece depinde de: modul în care percepem culorile în mintea noastră (aceasta le procesează, în funcție de culorile și modelele vecine), de vârsta noastră (persoanele în vârstă au tendința de a vedea culorile mai cald), de câte tipuri de receptori de culori avem în ochi (de obicei, toată lumea are 3, dar există persoane care au 4 sau 2). În cazul probei tipărite, aceasta depinde de tehnica de imprimare, de substratul de imprimare (tip de hârtie sau plastic transparent) și de sursa de lumină (deoarece vedem lumina reflectată de imprimare). În cazul paharelor din plastic transparent, acest lucru se complică, de asemenea, deoarece culoarea imprimată depinde de culoarea de dedesubt (cum ar fi un fundal alb adăugat pentru o mai bună reflexie) sau de culoarea băuturii turnate în pahar. În cazul evaluării culorilor cu ajutorul calculatoarelor, lucrurile devin și mai complicate, deoarece 99% dintre ecranele de calculator nu sunt capabile să vizualizeze culorile de tipărire (acestea sunt în afara spațiului lor de culoare). Tehnica de imprimare este, de asemenea, un subiect foarte important, deoarece culorile definite în CMYK nu sunt definitive, ci doar proporțiile cernelurilor care trebuie amestecate. În plus, există toleranțe de imprimare și de producție, astfel încât culorile de pe produsul final pot diferi cu +/-15% față de valorile din proiect.

Merită să citiți puțin timp pe Wikipedia despre spațiul cromatic, culoare și viziunea cromatică în general.

Într-o lume perfectă, totul ar trebui să fie calibrat, dar, în realitate, este foarte greu să lucrezi cu clientul la distanță și, de multe ori, chiar imposibil, deoarece acest lucru depășește prețul produsului în sine. Astfel, chiar dacă obțineți toată acceptarea designului grafic de la clientul dvs., când vine vorba de produsul final, vă puteți confrunta cu o reclamație bazată pe culoare, deoarece este posibil ca acesta să fi evaluat culorile în primul rând într-un mod foarte necorespunzător.

Proba de culoare

Mai jos, vom enumera câteva limitări asociate cu diferite tipuri de tehnici de verificare.

 

 • În cazul unei probe tipărite calibrate SPR (imprimare calibrată), pot exista abateri de culoare din cauza diferențelor de tehnologie de tipărire și de substrat utilizat (tip de hârtie), precum și a tipului de lumină utilizat pentru evaluare. Trebuie să se folosească lumina naturală sau o sursă de lumină calibrată, altfel evaluarea culorilor în lumină artificială poate duce la greșeli, cum ar fi, de exemplu, ca maro să pară violet. Unele hârtii reflectă lumina într-un mod diferit față de altele și, în mod similar, unele hârtii absorb cernelurile mult mai mult decât altele, ceea ce influențează și culorile. Calibrarea ajută la atenuarea unora dintre aceste probleme, dar nu este perfectă. Așadar, atunci când aveți o comandă mare și un client sensibil la culorile corporative, acesta este cel mai bun mod de a evalua culorile.

 

 • În cazul unei probe tipărite (imprimare necalibrată), pot exista abateri de culoare din cauza diferențelor de tehnologie de imprimare și a substratului utilizat (tip de hârtie), precum și a reproducerii culorilor de către imprimanta de birou necalibrată sau de către tipografia online. În plus, vom adăuga tot ceea ce s-a spus mai înainte cu privire la lumină și hârtie. Nu vă așteptați să obțineți ceea ce vedeți.

 

 • În cazul probelor digitale (monitor de calculator calibrat), culorile vor fi diferite din cauza reproducerii diferite a culorilor de către monitorul dumneavoastră (emisiv vs. reflexiv), adesea din cauza lipsei unei configurări adecvate a software-ului de design grafic sau din cauza lipsei unei calibrări actualizate. Monitoarele folosesc, de asemenea, o sursă de lumină emisivă, atunci când imprimarea este reflexivă. Monitoarele de calculator pentru a acoperi spațiul de culori CMYK trebuie să acopere 99% din spațiul de culori AdobeRGB sau DCI-P3. Aceste monitoare sunt denumite “wide gamut”, iar mulți vânzători au pentru ele alte denumiri de marketing, cum ar fi dreamcolour sau altele. Cu toate acestea, nu vă așteptați să obțineți exact ceea ce vedeți.

 

 • În cazul unei “probe” digitale (monitorul standard al computerului ), culorile vor fi diferite din cauza reproducerii diferite a culorilor de către monitorul dvs. și a spațiului de culoare limitat pe care îl pot reproduce. În plus, acestea nu dispun de nicio calibrare a monitorului și a software-ului. Monitoarele utilizează, de asemenea, o sursă de lumină emisivă atunci când imprimarea este reflexivă. Culorile de imprimare sunt imposibil de afișat pe monitoarele sRGB, deoarece spațiul de culoare este mai mic. Folosirea unui astfel de montaj pentru evaluarea culorilor este cea mai proastă idee dintre toate, pur și simplu nu vă așteptați să obțineți ceea ce vedeți.

Scopul principal al oricărei probe este o evaluare generală a designului grafic, a distribuției elementelor, a dimensiunilor și a corectitudinii textelor, dar niciodată nu va reflecta în proporție de 100% tiparul final, în special culorile.

Așadar, asigurați-vă că clientul dvs. înțelege toate aceste aspecte și că nu a fost luată nicio scurtătură în a-i explica acest lucru. În caz contrar, vă puteți confrunta cu o reclamație din partea clientului.

Răspunzând la o întrebare, dacă putem face doar un mic test, doar câteva bucăți din produsul dvs. de marcă pentru a evalua culorile? Este da și nu.

Din cauza modului în care este organizată producția noastră, v-ar costa la fel ca MOQ (cantitatea minimă de comandă), astfel încât, de multe ori, este același lucru cu a comanda 1000 de pahare de hârtie personalizate, așa că pur și simplu nu o facem separat. Vă rugăm să rețineți, de asemenea, că tehnicile noastre de imprimare se schimbă, astfel încât atunci când comandați 1000 de pahare și 100.000 de pahare folosim tehnici diferite, ceea ce ar putea avea un impact și asupra culorilor. Dar există o altă modalitate de a verifica cum va arăta desenul pe o cupă – vezi mai sus (foarfecă și bandă adezivă).

Vă este teamă că culorile din tipar vor funcționa așa cum vă doriți?

Comandați o mostră de imprimare (SPR) – o probă tipărită, care este o imprimare digitală calibrată care simulează culorile produsului final, și priviți-o la dumneavoastră în diferite condiții de iluminare. Cu toate acestea, trebuie să fiți conștienți de faptul că sunt posibile mici abateri ale culorilor din cauza folosirii unor hârtii și tehnici de imprimare diferite, dar, cu toate acestea, este o metodă mult mai bună de evaluare a culorilor decât privirea pe un monitor de calculator necalibrat, cu un spațiu de culoare sRGB limitat.

Design grafic al paharelor de hârtie ecologică, paharelor de înghețată, paharelor de zahăr porționat personalizate cu logo-ul imprimat individual: SPR-Sample_Printout

3. Verificarea amplasării și a dimensiunii

Vă întrebați cum va arăta produsul imprimat pe comandă ales de dumneavoastră?

Comandați serviciul de vizualizare a produsului (VIS), iar noi îl vom pregăti pe baza unui design grafic gata făcut, pe care ni-l veți furniza. Este o randare 2D a unui model 3D cu grafica dvs. pe el.

Design grafic al paharelor de hârtie ecologică, paharelor de înghețată, paharelor de zahăr porționate personalizate cu logo-ul imprimat individual: rainbowcups design grafic pentru pahare de hârtie personalizate rainbowcups
Design grafic al paharelor de hârtie ecologică, paharelor de înghețată, paharelor de zahăr porționat personalizate cu logo-ul imprimat individual: KPI-200TW (10) Pahar de hârtie pentru cafea cu perete dublu termic (TW) cu imprimare personalizată 200-250 ml, 8 oz (VIS2)

Design grafic pentru pahare de hârtie de marcă pe șablonul rainbowcups

Vizualizare (randare 3D)

Produsul final (imagine reală)

Alte exemple de vizualizări de pahare de hârtie imprimate personalizate (VIS):

Design grafic de pahare de hârtie ecologică, pahare de înghețată, pahare de zahăr porționat personalizate cu logo imprimat individual: vizualizare design grafic pahare de hârtie (66)
Design grafic de pahare de hârtie ecologică de marcă, pahare de înghețată, zahăr porționat personalizate cu logo imprimat individual: vizualizare design grafic pahare de hârtie (40)
Design grafic de pahare de hârtie ecologică de marcă, pahare de înghețată, zahăr porționat personalizate cu logo imprimat individual: vizualizare design grafic pahare de hârtie (45)
Design grafic de pahare de hârtie ecologică, pahare de înghețată, pahare de zahăr porționat personalizate cu logo imprimat individual: vizualizare design grafic pahare de hârtie (51)
Design grafic de pahare de hârtie ecologică, pahare de înghețată, pahare de zahăr porționat personalizate cu logo imprimat individual: vizualizare design grafic pahare de hârtie (10)

4. Cel mai bun mod general de a verifica designul grafic al paharului de hârtie de marcă

Luați banda și foarfecele în mâini!

Comandați pur și simplu SPR (imprimare de probă calibrată) sau, alternativ, imprimați fără scalare designul grafic din șablonul rainbowcups la scară 1:1 (dar nu veți putea evalua corect culorile). Se taie cu foarfeca de-a lungul liniei de tăiere și se lipesc cu bandă adezivă părțile laterale pentru a forma o cupă fără fund. Puneți-o pe o ceașcă albă existentă sau pe o altă mostră de pahar de hârtie.

Luați în considerare faptul că este posibil ca diferitele modele, precum și liniile orizontale care se întind în jurul paharului să nu se unească pe cusătura verticală a paharului de hârtie. Deplasările verticale pot fi de până la câțiva mm, ceea ce poate duce la un rezultat diferit de cel anticipat (a se vedea exemplul alăturat, care este cusut, dar ideea este aceeași).

Apoi verificați dacă toate textele și logo-urile au dimensiunea și locul potrivit și dacă sunt îndoite în mod corespunzător. Verificați dacă textele și logo-urile sunt clar vizibile și nu sunt distorsionate (sau dacă sunt distorsionate corespunzător). De exemplu, din cauza geometriei paharului de hârtie (este un con tăiat cu susul în jos), dacă doriți ca logo-ul sau textul să fie drept pe pahar, acesta trebuie să fie îndoit pe design în raport cu grila galbenă. Lăsând o linie dreaptă sau un text pe desen sau model, acesta va fi perceput ca o curbă.

Țineți cont de faptul că, din cauza diferenței dintre hârtia utilizată, culoarea albă și temperatura de culoare a stratului exterior al paharului poate fi diferită de cea a stratului interior, de împachetare și de sigilare.

Verificați totul la lumina zilei și asigurați-vă că sunteți 100% mulțumiți de rezultat și că sunteți conștienți de posibilele discrepanțe în ceea ce privește amplasarea, deformările și culorile. Verificați de două ori toate textele și elementele grafice, deoarece vom imprima exact ceea ce vedeți.

Asigurați-vă că faceți toate acestea înainte de a accepta în cele din urmă designul grafic, deoarece după ce ajunge la producție, este deja prea târziu.

Asigurați-vă că clientul dvs. este bine educat cu privire la chestiunea de mai sus și că înțelege toate aceste aspecte, nuanțe, că are așteptări realiste și că a verificat designul grafic în mod corespunzător, altfel puteți avea probleme reale.

Continuați să citiți acest ghid de specialitate suprem despre cum să alegeți, să comandați și să proiectați pahare de hârtie personalizate imprimate.