Sustenabilitatea mediului

Ce face rainbowcups pentru sustenabilitatea mediului?

Sustenabilitatea mediului este importantă la rainbowcups. Fiind o companie responsabilă, facem parte din sistemul de reciclare Green Dot (Der Grüne Punkt), prin care participăm la colectarea materialelor reciclabile. În fiecare an, creștem procentul de produse colectate și reciclate.

Zi de zi, lucrăm din greu pentru a crește utilizarea de materii prime reciclate, cum ar fi rPET, care este plasticul PET provenit din reciclare, precum și materiale fabricate din surse regenerabile, cum ar fi PLA sau CPLA, care este un poliester termoplastic obținut prin condensarea și cristalizarea acidului lactic. PLA se obține de obicei din amidon vegetal fermentat, cum ar fi porumbul, maniocul, trestia de zahăr sau pulpa de sfeclă de zahăr. Fiind fabricat din resurse 100% regenerabile, este, de asemenea, biodegradabil și compostabil.

Înlocuim produsele care sunt cele mai dăunătoare pentru mediu cu versiunile lor ecologice. Am eliminat paiele din plastic și agitatoarele de cafea din oferta noastră, deoarece acestea afectau cel mai mult mediul înconjurător. Recent, am adăugat la oferta noastră capacele din fibră compostabilă fabricate din pastă de hârtie.

Pentru durabilitatea mediului, creștem în mod continuu numărul produselor noastre fabricate din materiale biodegradabile și compostabile, în conformitate cu standardul EN 13432:2002.

Preferăm furnizorii de hârtie certificați FSC sau PEFC, deoarece dorim ca hârtia pe care o folosim să fie fabricată din lemn care provine din păduri gestionate în mod responsabil.

Paharele noastre de hârtie BIO folosesc o nouă barieră pe bază de apă în loc de PLA, deci în conformitate cu o înțelegere comună a directivei SUP,
nu trebuie să folosiți logo-ul “plastic în produs”
, dar pentru a fi 100% sigur, verificați reglementările naționale.

Această transformare ecologică poate fi extinsă și mai mult prin deciziile dumneavoastră de cumpărare! Haideți să o facem împreună!